Rola kierownika zespołu projektowego w polskich realiach - Chmielewiec , Beata (Edukacja Ekonomistów i Menedżerów, 2018)
Cel niniejszego artykułu stanowi próba odpowiedzi na pytanie, jaką rolę powinien pełnić kierownik zespołu zadaniowego w polskich realiach – dobrego menedżera (koordynatora) czy też przywódcy (mentora). W artykule zaprezentowano wybrane koncepcje teoretyczne roli, zadań oraz pożądanych kompetencji kierownika projektu, a następnie porównano je z praktyką polskich przedsiębiorstw.