Zatrudnienie i instytucje rynku pracy w warunkach starzejących się zasobów pracy – badania dla Polski - Urbaniak, Bogusława (Edukacja Ekonomistów i Menedżerów, 2012)
Tematyka publikacji „Zatrudnienie i instytucje rynku pracy w warunkach starzejących się zasobów pracy - badania dla Polski” autorstwa Pani prof. dr hab. Bogusławy Urbaniak, kierownika Katedry Pracy i Polityki Społecznej Uniwersytetu Łódzkiego, poświęcona jest istotnej problematyce, związanej z sytuacją zawodową osób starszych. Niewątpliwie stanowi ona cenną pozycję na rynku wydawniczym i znakomicie wpisuje się w lukę publikacji próbujących przedstawić kwestie zatrudnienia starszych pracowników na polskim rynku pracy.