Na drodze do ekonomii zrównoważonego rozwoju - Grzelak , Aleksander; Matuszczak, Anna (Kwartalnik Nauk o Przedsiębiorstwie, 2011)
Recenzja książki H. Rogalla, Ekonomia zrównoważonego rozwoju. Teoria i praktyka, którą autorzy omawiają na tle współczesnych wyzwań i dorobku myśli ekonomicznej.