Ekonomiczna ewaluacja rozwiązań eZdrowie - Walenda, Paweł (Kwartalnik Nauk o Przedsiębiorstwie, 2011)
Rosnący udział technologii informacyjnych i telekomunikacyjnych w realizowaniu świadczeń zdrowotnych, stanowi przesłankę do sformułowania hipotezy o pozytywnym ich wpływie na kreowanie wartości w sektorze usług medycznych. W artykule omówiono współczesne podejście do ich ekonomicznej ewaluacji, oraz możliwości pomiaru wartości generowanej w sektorze usług medycznych dzięki wykorzystaniu tych technologii.