Wpływ jakości produktów na zachowania konsumentów - Zimon, Dominik; Gawron-Zimon, Łucja; Szczygieł, Karolina (Kwartalnik Nauk o Przedsiębiorstwie, 2014)
Problematyka jakości produktów nie jest tematem nowym, jednakże świadomość wzrastających oczekiwań i potrzeb konsumentów sprawia, że zagadnienie to jest ciągle aktualne. Wynika to z faktu, że klienci stają się coraz bardziej świadomi a ich potrzeby zróżnicowane. Przekształceniu ulegają zwyczaje i motywacje zakupowe. Dlatego badanie postaw konsumenckich staję się w dzisiejszych czasach niezwykle istotne. Głównym celem artykułu jest próba udzielenia odpowiedzi na pytanie dotyczące wpływu jakości produktów na zachowania konsumentów.