Dokąd zmierzają ekonomia i nauki społeczne? - Nogalski, Bogdan (Kwartalnik Nauk o Przedsiębiorstwie, 2011)
Książka Andrzeja M. Zawiślaka, O kwantach, rynkach i ekonomistach. Ikebana zadziwień i paradoksów, jest retrospekcją zmian, jakie zaszły w ostatnich dwudziestu latach w polskiej i światowej nauce i gospodarce. Autor nie tylko omawia poszczególne jej rozdziały, ale również dzieli się własnymi przemyśleniami i spostrzeżeniami, na temat stanu i kierunków rozwoju ekonomii i nauk społecznych. Jego zdaniem książkę zaliczyć można do ważnych wypowiedzi przedstawicieli polskiej myśli nauki o zarządzaniu, ekonomii oraz nauk społecznych.