Studium o zarządzaniu zasobami ludzkimi - Pocztowski, Aleksy (Kwartalnik Nauk o Przedsiębiorstwie, 2011)
Książka jest uporządkowanym studium, opartym na konkretnych założeniach, które konsekwentnie są realizowane w poszczególnych jej rozdziałach. Powinna spotkać się z zainteresowaniem osób prowadzących działalność naukowo-badawczą, choć nie jest to opracowanie łatwe w odbiorze. Dobrze wpisuje się w debatę o stanie zarządzania zasobami ludzkimi i perspektywach rozwoju tej subdyscypliny nauki oraz dziedziny wdrożeń praktycznych.