Przewagi konkurencyjne polskich przedsiębiorstw - Roman, Magdalena; Adamczyk, Paulina; Kamińska, Justyna (Kwartalnik Nauk o Przedsiębiorstwie, 2011)
W artykule zostały omówione wyniki badania na temat źródeł przewag konkurencyjnych polskiej gospodarki i polskich przedsiębiorstw (oraz ich produktów i marek), na podstawie wywiadów przeprowadzonych z akredytowanymi w Warszawie radcami handlowymi. Badanie wykonano w ramach badań statutowych prowadzonych w Katedrze Biznesu Międzynarodowego SGH pod kierunkiem prof. dr hab. Małgorzaty Poniatowskiej-Jaksch.