Innowacyjność gmin wiejskich i wiejsko-miejskich województwa podkarpackiego - Duszkiewicz, Irena (Kwartalnik Nauk o Przedsiębiorstwie, 2013)
W artykule zostały zaprezentowane wyniki badań przeprowadzonych wśród 116 gmin województwa podkarpackiego, na temat strategicznego kreowania innowacyjności terytorialnych układów społeczno-gospodarczych na poziomie regionalnym oraz czynników kształtujących przewagi konkurencyjne tego województwa, mających źródło w innowacjach. Została również dokonana ocena skuteczności instrumentów wspierania innowacyjności i konkurencyjności przedsiębiorstw stosowanych przez badane gminy.