Recenzja książki: Anna Ząbkowicz, 2023. Państwo wobec grup dominujących w gospodarce. Perspektywa instytucjonalnej ekonomii politycznej. Łódź: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, ss. 370. - Czech, Sławomir (Studia z Polityki Publicznej, 2024)
Artykuł jest recenzją książki autorstwa Anny Ząbkowicz: Państwo wobec grup dominujących w gospodarce. Perspektywa instytucjonalnej ekonomii politycznej. Omówiono treść i cele publikacji, a także przybliżono kontekst jej powstania oraz umiejscowienie w gmachu nauk społecznych.