Koniunktura w handlu : IV kwartał 2020: Badania Koniunktury Gospodarczej Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Majchrzak, Katarzyna (Koniunktura w Handlu, 2020)
Koniunktura w handlu w IV kwartale 2020r. pogorszyła się. Wartość wskaźnika koniunktury IRG SGH (IRGTRD) zmniejszyła się w ciągu kwartału o 4,0pkti obecnie wynosi -8,8pkt. Jest niższa od średniej dla czwartego kwartału z ostatnich dziesięciu lat (wynosi ona -5,9pkt) oraz niższa od poziomu odnotowanego przed rokiem (-8,0pkt w IV kwartale 2019r.).(fragment tekstu)