Koniunktura w przemyśle : grudzień 2015: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2015)
Zgodnie z przewidywaniami w grudniu 2015 roku koniunktura w przemyśle przetwórczym uległa dalszemu pogorszeniu. Wartość ogólnego wskaźnika koniunktury zmniejszyła się o 3,8 pkt. Jego obecna wartość wynosi -11,4 pkt. jest niższa od wartości sprzed roku o 2,0 pkt. W sektorze prywatnym wartość wskaźnika koniunktury zmniejszyła się w ciągu miesiąca o 2,7 pkt., do poziomu -11,7 pkt. Jest to wartość niższa niż przed rokiem o 2,5 pkt. W sektorze publicznym wartość wskaźnika zmniejszyła się o 14,6 pkt. do poziomu -9,3 pkt. Jest jednak wyższa od wartości sprzed roku o 4,5 pkt. (fragment tekstu)