Koniunktura w przemyśle : czerwiec 2016: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2016)
Wartość ogólnego wskaźnika koniunktury (IRGIND) zmniejszyła się w skali miesiąca o 1,1 pkt. Wynosi obecnie -3,3 pkt., czyli tyle ile w kwietniu br. Jest niższa od wartości sprzed roku o 2,8 pkt. Dla sektora prywatnego wartość wskaźnika koniunktury obniżyła się w ciągu miesiąca o 3,7 pkt. i wynosi -6,4 pkt. Jest niższa niż przed rokiem o 5,7 pkt. Dla sektora publicznego wartość wskaźnika zwiększyła się o 16,1 pkt. do poziomu +15,5 pkt. Jest wyższa od wartości sprzed roku o 14,4 pkt. (fragment tekstu)