Koniunktura w przemyśle : lipiec 2016: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2016)
Wartość wskaźnika koniunktury zmniejszyła się w lipcu o 0,1 pkt. Zmiana jest tak niewielka, że mieści się w granicach błędu statystycznego. Obecna wartość wskaźnika, -3,2 pkt., jest niższa od wartości sprzed roku o 5,6 pkt. W sektorze prywatnym wartość wskaźnika koniunktury zwiększyła się w ciągu miesiąca o 2,1 pkt. i wynosi -4,3 pkt. Jest niższa niż przed rokiem o 6,2 pkt. W sektorze publicznym wartość wskaźnika zmniejszyła się o 11,3 pkt. do poziomu +4,2 pkt. Jest niższa od wartości sprzed roku o 2,7 pkt. (fragment tekstu)