Koniunktura w przemyśle : październik 2016: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2016)
W październiku wartość ogólnego wskaźnika koniunktury obniżyła się w skali miesiąca o 0,1 pkt. Zmiana jest tak niewielka, że mieści się w granicach błędu statystycznego. Obecna wartość wskaźnika, -1,6 pkt., jest niższa od wartości sprzed roku o 0,9 pkt. W sektorze prywatnym wartość wskaźnika koniunktury zmniejszyła się w ciągu miesiąca o 1,5 pkt. i wynosi -2,6 pkt. Jest niższa niż przed rokiem o 1,3 pkt. W sektorze publicznym wartość wskaźnika zwiększyła się o 11,5 pkt. do poziomu +6,4 pkt. Jest jednak niższa od wartości sprzed roku o 0,7 pkt. (fragment tekstu)