Koniunktura w przemyśle : listopad 2018: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2018)
W październiku wartość ogólnego wskaźnika koniunktury IRG SGH (IRGIND) zmniejszyła się w skali miesiąca o 1,2 pkt. Obecnie wynosi -6,6 pkt i jest niższa od wartości sprzed roku o 9,8 pkt. Dla sektora prywatnego wartość wskaźnika koniunktury obniżyła się w ciągu miesiąca o 0,9 pkt i wynosi -6,8 pkt. Jest niższa niż przed rokiem o 11,5 pkt. Dla sektora publicznego wartość IRGIND zmniejszyła się o 6,2 pkt do poziomu -6,2 pkt. Jest jednak wyższa od wartości sprzed roku o 4,9 pkt.(fragment tekstu)