Koniunktura w przemyśle : maj 2019: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2019)
W maju wartość wskaźnika koniunktury IRG SGH (IRGIND) zmniejszyła się w skali miesiąca o 0,8 pkt. Obecnie wynosi -0,3 pkt i jest niższa od wartości sprzed roku o 3,1 pkt. Dla sektora prywatnego wartość wskaźnika obniżyła się w ciągu miesiąca o 1,8 pkt i jest równa -0,2 pkt. Jest niższa niż przed rokiem o 2,8 pkt. Dla sektora publicznego wartość IRGIND wzrosła o 14,8 pkt do poziomu -1,1 pkt. Jest jednak o 4,7 pkt niższa od wartości zanotowanej w maju 2018 r.(fragment tekstu)