Koniunktura w przemyśle : lipiec 2019: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2019)
W lipcu wartość wskaźnika koniunktury IRG SGH (IRGIND) zmniejszyła się w skali miesiąca o 7,7 pkt. Obecnie wynosi -11,7 pkt i jest niższa od wartości sprzed roku o 12,5 pkt. Dla sektora prywatnego wartość wskaźnika koniunktury obniżyła się w ciągu miesiąca o 8,7 pkt i wynosi -12,3 pkt. Jest niższa niż przed rokiem o 13,3 pkt. Dla sektora publicznego wartość wskaźnika wzrosła o 1,9 pkt do poziomu -8,3 pkt. Jest jednak o 6,4 pkt niższa od wartości sprzed roku.(fragment tekstu)