Koniunktura w przemyśle : styczeń 2020: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2020)
W styczniu wartość ogólnego wskaźnika koniunktury IRG SGH (IRGIND) zmniejszyła się w skali miesiąca o 2,8 pkt. Obecnie wynosi -15 pkt i jest niższa od wartości sprzed roku o 9,2 pkt. Dla sektora prywatnego wartość wskaźnika koniunktury obniżyła się o 4,4 pkt i jest równa -15,3 pkt. Jest zarazem niższa niż przed rokiem o 9,4 pkt. Dla sektora publicznego wartość wskaźnika zwiększyła się o 15,5 pkt do poziomu -4,9 pkt. Jest jednak o 0,6 pkt niższa od wartości sprzed roku. (fragment tekstu)