Koniunktura w przemyśle : listopad 2020: Badania Koniunktury Gospodarczej Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2020)
W listopadzie odnotowano niewielką poprawę koniunktury, wywołaną wzrostem aktywności przedsiębiorstw prywatnych. Wartość ogólnego wskaźnika koniunktury IRG SGH (IRGIND) zwiększyła się w skali miesiąca o 0,6 pkt. Obecnie wynosi -16,2 pkt i jest niższa od wartości sprzed roku o 4,6 pkt. Dla sektora prywatnego wartość wskaźnika koniunktury wzrosła o 2,2 pkt do wysokości-17,1 pkt. Jest niższa niż przed rokiem o 4,6 pkt. Dla sektora publicznego wartość wskaźnika zmniejszyła się o 14,8 pkt do poziomu -8,6 pkt. Jest o 5,0 punktów niższa od wartości sprzed roku. (fragment tekstu)