Koniunktura w przemyśle : lipiec 2021: Badania Koniunktury Gospodarczej Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2021)
Wartość wskaźnika koniunktury IRG SGH (IRGIND) zmniejszyła się (w porównaniu z czerwcem) o 7,5 pkt. Obecnie wynosi 3,0 pkt i jest wyższa od wartości sprzed roku o 15,4 pkt. Pogorszenie się koniunktury odnotowały zarówno firmy prywatne jak i publiczne. Dla firm prywatnych wartość wskaźnika obniżyła się o 7,4 pkt i jest równa 3,6 pkt. Jest wyższa niż przed rokiem o 18,3 pkt. Dla sektora publicznego wartość IRGIND spadła o 8,1 pkt do poziomu -1,6 pkt. Jest o 10,4 pkt niższa od wartości sprzed roku.(fragment tekstu)