Koniunktura w przemyśle : wrzesień 2021: Badania Koniunktury Gospodarczej Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2021)
Wskaźnik koniunktury IRG SGH (IRGIND) zwiększył swoją wartość o 2,7 pkt w skali miesiąca. Obecnie wynosi ona, 3,7 pkt, jest o 8,6 pkt wyższa niż przed rokiem. Miesięczny wzrost wartości wskaźnika odnotowano zarówno dla sektora prywatnego jak i publicznego. Obecna wartość wskaźnika dla sektora prywatnego jest równa 4,9 pkt (wzrost o 2,3 pkt) i wyższa od wartości sprzed roku o 10,4 pkt. Dla sektora publicznego wartość wskaźnika zwiększyła się o 6,4 pkt i wynosi -7,8 pkt. W skali roku odnotowano jej spadek o 8,5 pkt.(fragment tekstu)