Koniunktura w przemyśle: listopad 2023: BADANIA KONIUNKTURY GOSPODARCZEJ INSTYTUTU ROZWOJU GOSPODARCZEGO SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2023)
W listopadzie wskaźnik koniunktury IRG SGH (IRGIND) zwiększył swoją wartość względem października o 1,1 pkt. Wartość wskaźnika wynosi obecnie -3,9 pkt i jest wyższa od wartości sprzed roku o 8,7 pkt. Poprawę koniunktury odnotowały zarówno firmy prywatne jak i publiczne. Wartość wskaźnika koniunktury dla firm prywatnych wzrosła o 8,2 pkt, do poziomu 2,4 pkt. Jest wyższa od wartości sprzed roku o 15,1 pkt. Dla przedsiębiorstw publicznych wartość wskaźnika zwiększyła się o 2,7 pkt i wynosi 9,1 pkt. Jest wyższa od wartości sprzed roku o 17,5 pkt.