Koniunktura w przemyśle - Styczeń 2019 - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2019)
W styczniu 2019 koniunktura w przemyśle przetwórczym poprawiła się. Ogólny wskaźnik koniunktury w przemyśle przetwórczym IRG IND zwiększył swoją wartość w ciągu miesiąca o 3,7 pkt., do poziomu -4,8 pkt. Jest niższy od wartości sprzed roku o 4,3 pkt. Jednak salda głównych pytań ankiety dalej maleją, zarówno w skali miesiąca jak i roku. Przedsiębiorstwa oczekują jednak poprawy koniunktury w nadchodzących miesiącach.