Koniunktura w przemyśle : październik 2015: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2015)
W październiku 2015 roku koniunktura w przemyśle przetwórczym pogorszyła się. Wartość ogólnego wskaźnika koniunktury zmniejszyła się o 0,6 pkt i wynosi -1,0 pkt. Jest niższa od wartości sprzed roku o 2,4 pkt. W sektorze prywatnym wartość wskaźnika koniunktury wzrosła w ciągu miesiąca o 0,7 pkt., do poziomu -1,8 pkt. Jest jednak niższa niż przed rokiem o 3,3 pkt. W sektorze publicznym wartość wskaźnika zmniejszyła się o 11,2 pkt. do poziomu +7,1 pkt. Jest wyższa od wartości sprzed roku o 7,7 pkt. (fragment tekstu)