Koniunktura w przemyśle styczeń 2016: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2016)
Po trzech miesiącach spadków wartość ogólnego wskaźnika koniunktury zwiększyła się o 5,7 pkt. Jest ciągle ujemna i wynosi -5,7 pkt. Jest wyższa od wartości sprzed roku o 2,1 pkt. W sektorze prywatnym wartość wskaźnika koniunktury zwiększyła się w ciągu miesiąca o 4,1 pkt. do poziomu -7,6 pkt. Jest to wartość wyższa niż przed rokiem o 1 pkt. W sektorze publicznym wartość wskaźnika zwiększyła się o 17 pkt. do poziomu +7,7 pkt. Jest wyższa od wartości sprzed roku o 8,3 pkt. (fragment tekstu)