Koniunktura w przemyśle : marzec 2018: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2018)
W marcu wartość ogólnego wskaźnika koniunktury IRG SGH (IRGIND) zwiększyła się w skali miesiąca o 1,3 pkt. Obecnie wynosi 2,5 pkt i jest niższa od wartości sprzed roku o 5,3 pkt. Dla sektora prywatnego wartość wskaźnika koniunktury wzrosła w ciągu miesiąca o 1,8 pkt do wysokości 2,3 pkt. Jest niższa niż przed rokiem o 3,5 pkt. Dla sektora publicznego wartość wskaźnika zmniejszyła się o 5,4 pkt do poziomu 0,0 pkt. Jest niższa od wartości sprzed roku o 26,5 pkt.(fragment tekstu)