Koniunktura w przemyśle : wrzesień 2018: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2018)
We wrześniu wartość ogólnego wskaźnika koniunktury IRG SGH (IRGIND) zwiększyła się w porównaniu z październikiem o 2,6 pkt. Obecnie wynosi 1,6 pkt i jest zbliżona do wartości z lipca br., a zarazem niższa od wartości sprzed roku o 1,8 pkt. Dla sektora prywatnego wartość wskaźnika koniunktury zwiększyła się w ciągu miesiąca o 2,1 pkt i wynosi 0,5 pkt. Jest niższa niż przed rokiem o 1,5 pkt. Dla sektora publicznego wartość wskaźnika w skali miesiąca wzrosła o 6,7 pkt do poziomu 11,6 pkt. Jest niższa od wartości sprzed roku o 4,4 pkt.(fragment tekstu)