Koniunktura w przemyśle : marzec 2019: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2019)
W marcu wartość ogólnego wskaźnika koniunktury IRG SGH (IRGIND) zmniejszyła się w porównaniu z lutym o 3,5 pkt. Obecnie wynosi -0,2 pkt i jest niższa od wartości sprzed roku o 2,9 pkt. Dla sektora prywatnego wartość wskaźnika koniunktury obniżyła się w ciągu miesiąca o 4,3 pkt i wynosi -0,6 pkt. Jest niższa niż rok wcześniej o 3,1 pkt. Dla sektora publicznego wartość wskaźnika wzrosła o 2,9 pkt do poziomu 0,0 pkt. Jest równa wartości z marca 2018 r.(fragment tekstu)