Koniunktura w przemyśle : grudzień 2019: Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2019)
W grudniu 2019 wartość ogólnego wskaźnika koniunktury IRG SGH (IRGIND) zmniejszyła się o 1,4 pkt w porównaniu z listopadem. Obecnie wynosi -11,8 pkt i jest niższa od wartości sprzed roku o 3,3 pkt. Dla sektora prywatnego wartość wskaźnika wzrosła w ciągu miesiąca o 0,7 pkt i wynosi -10,4 pkt. Jest jednak niższa niż przed rokiem o 2,5 pkt. Dla sektora publicznego wartość IRGIND obniżyła się o 16,8 pkt do poziomu -20,4 pkt. Jest o 2,2 pkt niższa od wartości sprzed roku. (fragment tekstu)