Koniunktura w przemyśle : luty 2021: Badania Koniunktury Gospodarczej Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2021)
W lutym miała miejsce kolejna poprawa koniunktury. Wartość ogólnego wskaźnika koniunktury IRG SGH (IRGIND) zwiększyła się w skali miesiąca o 2,9 pkt. Obecnie wynosi -2,8 pkt i jest wyższa od wartości sprzed roku o 7,8 pkt. Poprawę odnotowały tylko przedsiębiorstwa prywatne - wartość wskaźnika koniunktury zwiększyła się w ciągu miesiąca o 3,0pkt do wysokości -2,5 pkt. Jest wyższa niż przed rokiem o 7,2 pkt. Dla sektora publicznego wartość wskaźnika zmniejszyła się w ciągu miesiąca o 2,7 pkt do poziomu -6,2 pkt. Jest jednak o 16,4 pkt wyższa od wartości sprzed roku.(abstrakt oryginalny)