Koniunktura w przemyśle : listopad 2022: Badania Koniunktury Gospodarczej Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2022)
W listopadzie ogólny wskaźnik koniunktury IRG SGH (IRGIND) zwiększył swoją wartość w porównaniu z październikiem o 1,0 pkt. Obecnie wynosi ona -12,7 pkt i jest niższa od wartości sprzed roku o 10 pkt. Poprawę koniunktury odnotowały jednak tylko firmy publiczne. Wartość wskaźnika koniunktury dla zakładów publicznych wzrosła o 18,6 pkt, do poziomu -8,4 pkt. Jest wyższa od wartości sprzed roku o 7,5 pkt. Dla przedsiębiorstw prywatnych wartość wskaźnika nie zmieniła się, wynosi -12,8 pkt. Jest niższa od wartości sprzed roku o 10,8 pkt. (fragment tekstu)