KONIUNKTURA W PRZEMYŚLE GRUDZIEŃ 2023: BADANIA KONIUNKTURY GOSPODARCZEJ INSTYTUTU ROZWOJU GOSPODARCZEGO SGH - Adamowicz, Elżbieta; Walczyk, Konrad (Koniunktura w Przemyśle, 2024)
W grudniu ogólny wskaźnik koniunktury IRG SGH (IRGIND) zmniejszył swoją wartość w skali miesiąca o 2,9 pkt. Obecnie wynosi ona -6,8 pkt i jest wyższa od wartości sprzed roku o 8,6 pkt. Miesięczny spadek wartości wskaźnika odnotowano zarówno dla firm prywatnych jak i publicznych. Wartość wskaźnika koniunktury dla firm prywatnych zmalała o 9,8 pkt, do poziomu -7,4 pkt. Jest wyższa od wartości sprzed roku o 6,9 pkt. Dla przedsiębiorstw publicznych wartość wskaźnika obniżyła się o 6,3 pkt i wynosi 2,8 pkt. Jest wyższa od wartości sprzed roku o 36,1 pkt.