Społecznie odpowiedzialne innowacje - desygnat pojęcia i definicja operacyjna - Spałek, Seweryn; Kozubek, Remigiusz (Organizacja i Kierowanie, 2019)
W artykule autorzy wskazują na desygnat pojęcia społecznie odpowiedzialnych innowacji w celu zidentyfikowania obszaru badań. Ponadto podejmują oni próbę wskazania definicji operacyjnej społecznie odpowiedzialnej innowacji, opierając się na integracji teorii innowacyjności i społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw oraz na spirali innowacji i CSR.