Ewolucja koncepcji współtworzenia wartości - Bartkowiak, Paweł (Studia i Prace Kolegium Zarządzania i Finansów, 2019)
Celem artykułu jest prezentacja istoty oraz ewolucji koncepcji współtworzenia wartości dla klienta. W pierwszej części opracowania przedstawiona została istota tej koncepcji, a w drugiej ewolucja koncepcji oraz wybrane perspektywy jej analizy. Opracowanie zakończone zostało podsumowaniem z wnioskami wskazującymi na potencjalne kierunki badań – m.in. wyjaśnienie istoty współtworzenia oraz zasad relacji między zaangażowanymi stronami.