Projektyzacja – koncepcja, zakres, konsekwencje - Juchniewicz, Mateusz (Studia i Prace Kolegium Zarządzania i Finansów, 2023)
Rosnące znaczenie projektów w działalności organizacji jest źródłem zjawiska określanego w literaturze mianem projectification – projektyzacja. Wywołuje ono konsekwencje dla organizacji, ale również pojedynczych osób i całej gospodarki. Wymaga zmiany podejścia do zarządzania organizacjami oraz planowania i rozwoju swojej kariery. Właściwe zatem jest przeprowadzenie badania, którego głównym celem jest sondażowe określenie skali zjawiska projektyzacji w organizacjach w Polsce.