Recenzja książki Globalizacja współcześnie. Komponenty i cechy charakterystyczne, red. Radosław Malik, Anna Anetta Janowska, Roman Wosiek, Oficyna Wydawnicza SGH, Warszawa 2018 - Jasiuk, Ewa (Kwartalnik Kolegium Ekonomiczno-Społecznego. Studia i Prace, 2019)
Recenzja książki Globalizacja współcześnie. Komponenty i cechy charakterystyczne, red. Radosław Malik, Anna Anetta Janowska, Roman Wosiek, Oficyna Wydawnicza SGH, Warszawa 2018