Elementy Nowego Zarządzania Publicznego w systemie ochrony zdrowia w Polsce - Kosycarz, Ewa (Kwartalnik Kolegium Ekonomiczno-Społecznego. Studia i Prace, 2015)
The paper analyzes two elements of New Public Management introducedin the Polish public health system: public – private partnership and evaluationof performance.